ABV (Automatisk brandventilationsanlæg) i Aarhus, Viborg og Silkeborg

Hos Securpro har vi hjulpet mange kunder i Aarhus, Randers, Silkeborg og Viborg med ABV anlæg, forkortelse for automatisk brandventilationsanlæg. Det kan være i skal have installeret et ABV anlæg eller skal have serviceret jeres automatiske brandventilationsanlæg. 

Kontakt os allerede i dag

Hvad er et ABV anlæg?

Et ABV anlæg er en brandventilation, som har til formål at fjerne røg og varme fra en bygning i brand. Ved at brandventilationen fjerne røg og varme, sikre det røgfrie flugtveje og reducere spredningen af røg og brand. Med brandventilation er man sikret at der kommer frisk luft ind i bygningen.

Da et brandventilationsanlæg også fjerne varme fra en brand, er det også med til at sikre bygningens konstruktions og derved bæreevne. At bærevnen bliver forlænget, gør at der er mere tid til evakuering samt redning af personer inde i bygningen. 

Fordele ved et ABV anlæg:

  • Røgfrie flugtveje: Sikrer sikre udgangsveje ved at fjerne røg.
  • Reducerer røg- og brandspredning: Forhindrer røg og brand i at sprede sig hurtigt.
  • Forbedret redning: Giver mere tid til evakuering og redning af personer.
  • Forlænger bygningens bæreevne: Beskytter bygningskonstruktionen ved at fjerne varme.
  • Tilførsel af frisk luft: Øger luftkvaliteten inde i bygningen under brand.
  • Øget sikkerhed: Generelt forbedret brandsikkerhed i bygningen.

Hvordan fungere et brandventilationsanlæg?

Et brandventilationsanlæg kan enten betjenes automatisk eller manuelt, og det består typisk af forskellige åbningsmuligheder, såsom oplukkelige ovenlysvinduer eller døre og porte, som kan give mulighed for røgudluftning i tilfælde af en brand.

Det er vigtigt at bemærke, at et sådan anlæg ikke automatisk afgiver et alarmsignal til brandvæsnet i tilfælde af en brand. Derimod er det ofte sammenkoblet med et ABA anlæg, som kan opdage og rapportere brande til brandvæsenet. Dette samarbejde mellem de to systemer kan hjælpe med at øge chancerne for hurtig opdagelse af en brand og reducere skaderne, der kan opstå i tilfælde af en brand.

Serviceeftersyn af brandventilationsanlæg

Et ABV anlæg skal gennemgå 1 årligt lovpligtigt serviceeftersyn, for at sikre at brandventilationen fungerer optimalt. Securpro er godkendt til at lave disse eftersyn, og vi sørger altid for at jeres brandventilationsanlæg overholder de gældende driftsmæssige forskrifter på området. 

Få et tilbud på nyt ABV anlæg eller service af et eksisterende 

Ønsker I et tilbud på installation af nyt ABV-anlæg, udvidelse af eksisterende anlæg, eller et oplæg til serviceaftale, er I velkommen til at kontakte os på tlf. 25 77 08 18, mail morten@securpro.dk eller via vores kontaktformular

Ring til os