Brug for et AVA anlæg i Silkeborg, Aarhus eller Viborg?

Har I et AVA anlæg, som skal serviceres eller skal I have installeret et nyt? Securpro har stor viden og erfaring med AVA anlæg og har hjulpet mange kunder i Silkeborg, Aarhus, Viborg og resten af Djursland. 

Kontakt os allerede i dag

Hvad er et AVA anlæg?

Formålet med et sådan anlæg er, at advare mennesker i en bygning om brand, bombetrusler eller andre kritiske situationer. Et sådan anlæg kan både være med talevarsling eller med lyden af sirener over højtalerne. 

I bygninger med mange besøgende er det lovpligtigt at have et sådan anlæg. Det kan være:

  • Hoteller med mere end 10 sovepladser
  • Forsamlingshus til mere end 150 personer
  • Butikker med mere end 150 personer
  • Daginstitutioner med mere end 150 personer
  • Undervisningsafsnit til mere end 150 personer

Det er bygge- og brandmyndighederne, som bestemmer om der skal installeres et AVA anlæg i bygningen. Et sådan anlæg er oftest sammenkoblet med et ABA anlæg.

Hurtig evakuering med talevarsling

Talevarsling er en vigtig del af et AVA anlæg, og det adskiller sig fra en simpel tonevarsling ved at kunne give mere detaljerede instruktioner i tilfælde af en nødsituation. Formålet med talevarsling er at hjælpe med en hurtig og effektiv evakuering af personer i bygningen og øge chancerne for overlevelse i en krisesituation.

I modsætning til tonevarsling, som blot giver et alarmsignal, kan talevarsling give specifikke instruktioner om, hvad man skal gøre i tilfælde af en brand eller en anden nødsituation. Dette kan inkludere information om nødudgange, samlepunkter eller andre vigtige oplysninger.

Generelt anses talevarsling for at være mere effektiv end tonevarsling i tilfælde af en kritisk situation, da det kan give mere præcis og detaljeret information, som kan hjælpe med at øge sikkerheden og mindske panikken i tilfælde af en nødsituation.

Service af AVA anlæg

AVA anlæg skal gennemgå 1 årligt lovpligtigt serviceeftersyn, og hvert 3. år skal der indsendes attest til brandvæsenet om, at anlægget opfylder lovkravene. Securpro er godkendt installatør, og derfor tager vi hånd om det årlige serviceeftersyn og indsendelse af attest til brandvæsenet.

Har du et anlæg, som skal services, så kontakt os i dag, vi står klar med råd og vejledning.

Få et tilbud på installation eller service af AVA anlæg

Få et tilbud på service eller installation af nyt AVA anlæg i dag. Kontakt os på tlf. 25 77 08 18, mail morten@securpro.dk eller benyt vores kontaktformular. Vi står altid klar med gode råd og vejledning.

Ring til os